KALEV VILGATS Kahte aastat pole aega uimerdada (7)

Kalev Vilgats
, ajakirjanik
Copy
Allveelaev Kalev Tallinna sõjasadamas. Allveelaevade hankimine neelas poole erakorralistest eelarvekuludest eelarveaastatel 1935/36 kuni 1939/40, kuid nende ostmiseks koguti üldrahvalikult ka märkimisväärne summa.
Allveelaev Kalev Tallinna sõjasadamas. Allveelaevade hankimine neelas poole erakorralistest eelarvekuludest eelarveaastatel 1935/36 kuni 1939/40, kuid nende ostmiseks koguti üldrahvalikult ka märkimisväärne summa. Foto: Rahvusarhiiv

Süda rõõmustas, kui lugesin Postimehest professor Raul Eametsa kirjutist «Paneme hoiused raha teenima» (PM 7.05.), kus ta kirjutab, et Eesti majapidamiste hoiuste maht on kasvanud 12 miljardi euroni ning umbes kaheksa miljardit sellest seisab jooksvatel hoiustel ega teeni omanikele midagi, kirjutab ajakirjanik Kalev Vilgats.

Olen tuttavate ringis juba ammu rääkinud, et praeguses olukorras peaks leidma võimalusi, kuidas soovijad saaksid oma vaba raha ajutiselt investeerida. Mis võiks olla parem moodus kui paigutada raha riigivõlapaberitesse, siis ei pea ka riik laenama rahvusvahelistelt laenuhaidelt ja oluline osa kapitalist jääks Eestisse.

Prof. Eamets tegi valitsusele ettepaneku väljastada riigikaitseobligatsioone intressimääraga, mis kataks ära inflatsiooni tähtajaga kolmeks aastaks. Nii lihtne see ongi, sest riigikaitsemaksu pole seadustes olemas ja selle sätestamine võtaks meie roostes riigimasina puhul palju aega.

Tagasi üles