Päevatoimetaja:
Mart Raudsaar

MARIS SILD Tallinna ühistransport teeb arenguhüpet

Linnaliini bussid nr 17 ja 23 Tallinna bussijaama bussipeatuses. Foto on illustreeriv.
Linnaliini bussid nr 17 ja 23 Tallinna bussijaama bussipeatuses. Foto on illustreeriv. Foto: Madis Veltman

Volikogus menetluses olev lisaeelarve toob uut veeremit veelgi juurde: plaani järgi ostetakse juurde veel 10 trammi, 30 biogaasil töötavat bussi, 40 akutrolli ning projekteeritakse uus trollitaristu, kirjutab Tallinna Linnavolikogu esimees Maris Sild (SDE) pealinna ühistranspordi arengutest.

Olen viimasel ajal kuulnud paari inimest üllatusega avastamas, kui mugav ja kiire on jõuda Nõmmelt kesklinna rongiga ning et seejuures ei pea tallinlased isegi pileti eest raha maksma. Igapäevastele autosõitjatele, kelle arvamus Tallinna ühistranspordist kujunes välja aastate eest, võib praegune sõidukogemus pakkuda palju positiivseid üllatusi. Sel aastal tuleb positiivset veel juurdegi.

Valmib eelmisel aastal ehitama hakatud Vanasadama trammiliin, mis lisaks heale ühendusele reisisadama A-terminaliga võimaldab teha liikluskatkestuse korral kesklinnas tagasipöörde või kasutada uut rööbasteed Kopli suunal ümbersõiduks. Läinud nädalal saabus Poola tehasest Tallinna esimene tramm, millega uut liini teenindama hakatakse. Kokku saabub sel ja järgmisel aastal Tallinna 23 uut trammi. Juunist hakkasid Õismäelt väljuvatel liinidel sõitma 15 uhiuut elektribussi.

Tagasi üles