Päevatoimetaja:
Mart Raudsaar

RAINER SAKS Järjekordne Vene dessantlaev sai tabamuse. Viimane ongi veel jäänud?

Copy
Vaatamata Vene armee pingutustele, suudavad Ukraina droonid ikkagi jõuda Aasovi merele. Foto loo juures on illustreeriv.
Vaatamata Vene armee pingutustele, suudavad Ukraina droonid ikkagi jõuda Aasovi merele. Foto loo juures on illustreeriv. Foto: Quantum-Systems

Kui see dessantlaev ei ole võimeline edasi seilama, on Musta mere laevastikul jäänud neid alles ainult üks. See tähendaks juba väga suuri probleeme Vene armee varustamisega lõunarindel, kirjutab Rainer Saks.

Ukraina sõjaväeluure (GUR) teatel õnnestus neil 8. juunil rünnata Venemaal Ahtubinski armee lennuvälja (Astrahani oblastis Volga ääres, 600 km Ukrainast). GURi andmetel sai droonirünnakuga pihta Vene armee kõige moodsam hävitaja Su-57. Selle rünnaku kohta varasem info puudus.

Kõik viitab sellele, et rünnakul osalenud droon või droonid ei startinud mitte Ukrainast, vaid kusagilt Venemaa territooriumilt, eeldatavasti lennujaama lähedusest. Neid lennukeid on Venemaal toodetud väga vähe, kokku mitte üle kümne lennuvõimelise eksemplari. Tegemist on pigem tulevikuprojektiga, mis on disainitud vastukaaluks uute põlvkonna hävitajate arendustele NATO liikmesmaades.

Tagasi üles