Päevatoimetaja:
Mart Raudsaar

RAIVO VARE Paremradikaalide edu saabki teoks ja sel on mõju ka meile Eestis (2)

Copy
Julgeoleku- ja majandusekspert Raivo Vare Venemaa mangaaniimpordi kasvust.
Julgeoleku- ja majandusekspert Raivo Vare Venemaa mangaaniimpordi kasvust. Foto: Mihkel Maripuu

Saksamaal tõusis aga AfD kõigile oma skandaalidele ja probleemidele vaatamata kristlike demokraatide järel teiseks, minnes mööda üha suuremasse ebasoosingusse langevatest Olaf Scholzi juhitavatest sotsidest, kommenteerib Raivo Vare esimesi europarlamendi valimistulemusi.

Saabuma on hakanud europarlamendi valimiste esialgsed prognoosid, mis toetuvad exit poll'idele. Kõige pingelisemalt jälgitakse seda, kas ja kui palju kaotavad senised valitsejad ja kui palju kui üldse saavad juurde parempoolsed jõud. Seda enam, et viimastel päevadel on kiputud pahandama taas Euroopa Komisjoni etteotsa tõusta lootva Ursula von der Leyeni «sõbraks saamisele» eelkõige parempoolse tiiva mõnes mõttes liiderfiguuriks tõusnud Itaalia peaministri Giorgia Melloniga.

Samuti usuti viimase ajani, et ka Prantsusmaa tõenäoline presidendikandidaat ja elupõline opositsionäär Marie LePen võib samuti sellisesse allianssi positiivselt suhtuda. Samas on viimase esindajad juba jõudnud öelda, et seda veel vaadatakse, kuidas edasi toimida.

Tagasi üles