RAINER SAKS Ukraina droonid tabasid Mozdoki lennujaama – Venemaa hoiab seal oma MiG-31 hävitajaid (4)

Rainer Saks
, julgeolekuekspert
Copy
MiG-31 on Nõukogude Liidus lennuki MiG-25 baasil konstrueeritud ja siiani Venemaa relvastuses olev ülehelikiirusel lendav püüdurhävitaja, mis töötati välja 1970. aastatel ja mille prototüüp tõusis õhku 1975. aastal.
MiG-31 on Nõukogude Liidus lennuki MiG-25 baasil konstrueeritud ja siiani Venemaa relvastuses olev ülehelikiirusel lendav püüdurhävitaja, mis töötati välja 1970. aastatel ja mille prototüüp tõusis õhku 1975. aastal. Foto: Wikimedia Commons

Oma viimaste sagedaste välisvisiitide ajal on president Volodõmõr Zelenskõi üks peamisi eesmärke olnud Ukraina õhukaitse tugevdamine. Eile teatas Zelenskõi, et on olemas mitmed kokkulepped, millest osa realiseeruvad suve jooksul, osa sügise alguses, kirjutab Rainer Saks.

Erinevatest allikatest võib välja lugeda, et Ukrainal on lootus saada täiendavalt kaks Patrioti õhutõrjesüsteemi. Need on ennast tõestanud kõige tõhusamate kaitsesüsteemidena mis tahes Vene raketisüsteemide, sealhulgas kõige moodsamate ballistiliste süsteemide vastu. Seetõttu on Patrioti tarne Ukraina jaoks kõige olulisem.

Venemaa rünnakud Ukraina energeetikasüsteemi vastu on toonud osalist edu, nagu ka 2023. aasta talvel. Ukraina ametnike teadete kohaselt on purustatud või kahjustada saanud umbes 50 protsenti Ukraina elektrienergia tootmisvõimsusest, mis tõendab, et õhutõrjevahendeid on Ukrainal väga suurel määral puudu. Venemaa ei ole suutnud Ukraina tsiviiltaristut raketirünnakutega purustada ainult seepärast, et rakette ei suudeta vajalikus koguses toota ja Ukraina puudulik õhukaitse suudab siiski enamiku rünnakutes kasutatud rakette hävitada.

Tagasi üles