Päevatoimetaja:
Mart Raudsaar

Rainer Saks USA ähvardab tuumaarsenali kasvatada (2)

Copy
Normandia dessandi aastapäevale kogunenud lääneriikide liidrid ütlesid nii mõndagi. Pildil Ühendkuningriigi välisminister lord David Cameron, Prantsusmaa president Emmanuel Macron, Saksa liidukantsler Olaf Scholz ja USA president Joe Biden.
Normandia dessandi aastapäevale kogunenud lääneriikide liidrid ütlesid nii mõndagi. Pildil Ühendkuningriigi välisminister lord David Cameron, Prantsusmaa president Emmanuel Macron, Saksa liidukantsler Olaf Scholz ja USA president Joe Biden. Foto: Patrick Van Katwijk / Getty Images / Scapix

Lääneriikide liidrite kogunemine Normandia dessandi aastapäeval tõi hulga strateegilise taseme tähendusega sõnumeid, kirjutab julgeolekuekspert Rainer Saks.

Euroopa Komisjon teatas, et Ukraina ja Moldova on valmis alustama liitumiskõnelusi Euroopa Liiduga. Lõplik otsus on liikmesmaade teha ning uuriv ajakirjandus eeldatavasti keskendub Ungari positsiooni selgitamisele. Lõpuks ei suuda Ungari muidugi peatada läbirääkimiste alustamise protsessi, kuid kulutab asjatult kõigi närve ning võimaldab Venemaal võita aega ja Ukraina vastu sõda jätkata.

Tänu terve hulga oluliste lääneriikide liidrite kogunemisele Normandia dessandi aastapäevale on ka strateegilise tähendusega sõnumeid ilmunud tavapärasest märksa suuremal hulgal.

Tagasi üles