AK FOOKUS Maailma suurimad valimised tõid börsikrahhi ja hulga kuumarabandusi

Andres Herkel
, toimetaja
Copy
Üks Amritsari mees näitab tuulelohesid, mis on kaunistatud peaministri Narendra Modi, India Rahvuskongressi juhi Rahul Gandhi ja Delhi linnapea Arvind Kejriwali piltidega.
Üks Amritsari mees näitab tuulelohesid, mis on kaunistatud peaministri Narendra Modi, India Rahvuskongressi juhi Rahul Gandhi ja Delhi linnapea Arvind Kejriwali piltidega. Foto: NARINDER NANU/AFP/Scanpix

On juba aeg harjuda: maailma suurim riik on India ja sellisena nõuab ta järjest enam tähelepanu. Pole näha, et miski saaks India aasta eest saavutatud positsiooni ohustada. Hiina vananeb, nagu ka lääs. India rahvastik kasvab kiirelt ja sellepärast on nende 1,4 miljardit elanikku hoopis teine tera kui Hiina sama suur rahvaarv.

Meie arusaama järgi on indialased tihti koomilised. Minnes suvalisse teenindusasutusse, torkab silma inimeste rohkus, kes sinu ümber sebima hakkavad. Mis on nende kõigi ülesanne, ei suuda põhjamaalane taibata.

Lennukiga ühest India linnast teise sõites imestan, kui palju kordi teevad kõikvõimalikud asjapulgad paberile linnukesi, et olen teel pardale. Restoranides on teenindajaid murdu, aga ooteaega see ei lühenda. Rääkimata pealetükkivast müügist käsitööpoes, kuhu motorikša juhil end ettevaatamatult sõidutada luban. Õues ootav tuktukimees kuulub ise kah müügitiimi.

Tagasi üles