Päevatoimetaja:
Mart Raudsaar

Andrei Kuzitškin Seal, kus tuleb näidata jõudu, näitab Eesti riik nõrkust (2)

Copy
Foto: Photo: Private collection

Eesti vastus piiripoide röövimisele Venemaa poolt jäi lahjaks, sest ainus keel, mida Vladimir Putin mõistab, on jõu keel, leiab kolumnist Andrei Kuzitškin.

Kui palju kordi on juba maailmale kinnitatud, et Vladimir Putini režiim on tugev, osav ja salakaval vaenlane, keda ei saa võita sanktsioonide ja resolutsioonidega. Putin ei tunnista seadusi ja peab pidevalt võitlust ilma reegliteta. Seetõttu jääb euroopaliku valgustuse, humanismi, seaduste ja vabaduse austamise vaimus üles kasvanud kollektiivne lääs Kremlile kogu aeg alla.

No hea küll, prantslased, sakslased, itaallased – nemad on Venemaa piiridest kaugel ja saavad endale diplomaatilist mängu lubada. Eesti asub paraku Euroopa piiridel ja seisab Venemaaga vastakuti. Ja kui homme peaks puhkema sõda, siis saab esimese hoobi justnimelt Eesti. Seetõttu on mind alati inspireerinud Eesti poliitikud, kes võtsid NATOs ja Euroopa Liidus Putini suhtes kõige jäigema positsiooni ja lubasid viivitamatut vastust igasugusele Vene sõjardite provokatsioonile.

Tagasi üles