Päevatoimetaja:
Mart Raudsaar

AAT PURJE Uus Tallinna linnavõim jätkab kogukonnavaenulikku transpordipoliitikat (3)

Aat Purje
Aat Purje Foto: Erakogu

30. mail toimunud Tallinna linnavolikogu infotunnis sai teatavaks, et uus linnavõim ei kavatse taastada bussi nr 8 endist marsruuti, mis kulges läbi südalinna. Tallinna abilinnapea Kristjan Järvani teatavaks tehtud otsus näib olevat Pirita kogukonna jaoks ligi aasta aega kestnud saaga kurblooline lõppmäng, kirjutab Pirita linnaosakogu aseesimees Aat Purje (EKRE).

Keset 2023. aasta suvepuhkusi said Pirita elanikud tunda, mida tähendab ühistranspordi liinivõrgu optimeerimise kõlava nime taga peituv tegelikkus. 18. juuli hommikul toimunud pressikonverentsil andis toonane Tallinna abilinnapea Vladimir Svet teada otsusest, et alates sama aasta 1. augustist hakkavad kehtima olulised muudatused bussiliinide nr 5 ja 8 marsruutides, eesmärgiga muuta ühistranspordiga liiklemine loogilisemaks, mugavamaks ja efektiivsemaks.

Kahenädalase etteteatamisega läbi viidud aktsioonist ei paistnud aga mingit loogilisust, mugavust ega efektiivsust. Vastupidi – muudatused nägid ette nii Pirita-Kose kui ka Mähe asumi otseühenduste likvideerimist kesklinnaga.

Tagasi üles