RAUDSAARE DIALOOGID Raivo Vare: Võitlus maailma jõujoonte pärast (4)

Mart Raudsaar
, Postimehe arvamustoimetuse juhataja
Copy

«Teise ilmasõja järgne suhteliselt rahulik arenguperiood Euroopas on lõppenud. Eesti jaoks jäi selle viljade maitsmiseks lihtsalt vähe aega,» kirjutas Raivo Vare Postimehes 5. mail.

Sellest, mis maailmas toimub ning millised on meid varitsevad ohud ja meie võimalused nendega toime tulla, kõneleme riigitegelase, ettevõtja ja poliitikavaatleja Raivo Varega «Raudsaare dialoogides». Saade jõuab Postimees TV eetrisse neljapäeval, 30. mail kell 14.00.

Raivo Vare kirjutas Postimehe artiklis veel järgmist:

«Paraku peame tunnistama, et vana geopoliitika on tagasi. [---]  Kuna geopoliitika aluseks on tugevama õigus, mitte rahvusvaheline õigus, kus on tegu mitmepoolsuse ja subjektide elik riikide vähemalt formaalse võrdsusega, siis on geopoliitilise lähenemise valitsemine rahvusvahelistes suhetes eriti ohtlik väikestele, ammugi piiririikidele, nagu meie.»

Räägime sellest ning meenutame ajaloolisi võimaluste aknaid, millest Eesti on suutnud läbi hüpata. Üks olulisi sündmuseid oli Boriss Jeltsini visiit 13. jaanuaril 1991 Eestisse, tuletame meelde ka seda.

Saate «Raudsaare dialoogid» varasemad osad on järelvaadatavad tv.postimees.ee.

Tagasi üles