RAINER SAKS Ukrainale antakse üks kõige unikaalsemaid sõjalisi võimeid kogu sõja algusest (4)

Rainer Saks
, julgeolekuekspert
Copy
Ukraina 80. dessantbrigaadi õhutõrjeüksuse ülem Dari (29) kuulipildujaga taevast Vene droone otsimas.
Ukraina 80. dessantbrigaadi õhutõrjeüksuse ülem Dari (29) kuulipildujaga taevast Vene droone otsimas. Foto: Jaanus Piirsalu

Kokkuvõttes on 12 Ukraina doonorit teatanud selge sõnaga, lubavad enda tarnitud relvastust kasutada sõjaliste objektide rünnakuks Venemaa pinnal, kirjutab julgeolekuekspert Rainer Saks.

Vladimir Putin dekoreeris endist Tuula kuberneri Aleksei Djuminit veel ühe olulise ametiga, kui määras ta Venemaa riiginõukogu sekretäriks. Mõned nädalad varem oli Djumin määratud presidendi abiks, kuid kombinatsioon uue ametiga teeb temast hoopis erilisema persooni kogu võimu hierarhias.

Aleksei Djumini karjäär algas Venemaa presidendi turvamehena ja ta on ka isiklikult Putinile lähedane. Venemaa riiginõukogu tegeleb nii-öelda strateegiliste küsimuste ja plaanide ettevalmistamisega. Võib eeldada, et Djuminist saab üks olulisemaid ametnikke väljaspool julgeolekusektorit. Tal küll puudub otsene poliitiline vastutus riigis toimuva eest, kuid uus positsioon võimaldab hakata Djuminile samm-sammult ehitama riigimehe kuvandit.

Tagasi üles