ILLE NAKURT-MURUMAA Kui läheb hästi väikeettevõtjatel, läheb hästi ka Eestil

Copy
Steve Jobs demonstreerib uut arvutit Apple II. Ta alustas garaažis ning oli samuti alguses mikroettevõtja.
Steve Jobs demonstreerib uut arvutit Apple II. Ta alustas garaažis ning oli samuti alguses mikroettevõtja. Foto: Anonymous/AP

Väike- ja keskmise suurusega ettevõtted (VKEd) on nii Eesti kui kogu Euroopa majanduse edasiviiv jõud. Mida teha, et nad elus püsiks ja neil hästi läheb, sellest kirjutab Eesti Väike- ja Keskmiste Ettevõtjate Assotsiatsiooni (EVEA) president Ille Nakurt-Murumaa.

Enamasti on ka suurettevõtted alustanud väikestena ja kasvanud tänu soodsale keskkonnale ja tarkadele valikutele. EVEA kutsub Euroopa Parlamenti pürgivaid poliitikuid rakendama oma töös põhimõtet «Mõtle esmalt väikestele», sest kui VKEdel läheb hästi, läheb ka Euroopa majandusel tervikuna hästi.

VKEdel on väga oluline roll Euroopa Liidu majanduses: oma tegevusega hoolitsevad nad kodanike igapäevaste vajaduste eest; pakuvad töökohti ja edendavad sotsiaalset ühtekuuluvust; paljud neist panustavad oma kogukondade pikaajalisse arengusse. Eesti vaates on VKEdel täita veel üks ülioluline roll – eluks võimaluste loomine maapiirkondades ja väikesaartel.

Tagasi üles