RAINER SAKS Prantsusmaa saadab oma instruktorid Ukrainasse. Oodata on Venemaa vastust (1)

Rainer Saks
, julgeolekuekspert
Copy
Ukraina sõdurid valmistamas ette liikurhaubitsat 2S1 Gvozdika Vene positsioonide pihta tulistamiseks Donetski oblastis 21. mail 2024. aastal.
Ukraina sõdurid valmistamas ette liikurhaubitsat 2S1 Gvozdika Vene positsioonide pihta tulistamiseks Donetski oblastis 21. mail 2024. aastal. Foto: Oleksandr Ratushniak / Reuters / Scanpix

Muutub märksa usutavamaks võimalus, et mõned Ukrainat toetavad riigid võivad oma võitlusvõimelisi üksusi Ukraina territooriumile tuua, kirjutab Rainer Saks.

Ukraina kaitseväe juhataja teatas, et Prantsusmaa saadab oma instruktorid Ukrainasse sõdureid välja. See on esimene kord, kus sellisest missioonist teatatakse avalikult. Loogilisem oleks, kui sellest otsusest oleks teatanud Prantsusmaa esindaja.

Kuigi tegemist ei ole võitlusvõimeliste vägede siirdamisega, on tegemist väga põhimõttelise sammuga. Võib arvata, et ka varem on mõne riigi instruktorid viibinud Ukrainas vägede ettevalmistuse missiooniga, kuid avalik kohalolek on väga põhimõttelise tähtsusega venemaa agressiooni puhul.

Tagasi üles