Päevatoimetaja:
Mart Raudsaar

ERKKI KOORT Suurpuhastus Venemaa kaitseministeeriumis näib mässu mahasurumisena

Copy
Andrei Beloussovi nimetamisele on järgnenud suurpuhastus kaitseministeeriumi kõrgemas juhtkonnas, mille ametliku põhjusena nimetatakse võitlust korruptsiooniga, mis ei näi tõeline. Beloussovi kohtumine Vladimir Putininiga.
Andrei Beloussovi nimetamisele on järgnenud suurpuhastus kaitseministeeriumi kõrgemas juhtkonnas, mille ametliku põhjusena nimetatakse võitlust korruptsiooniga, mis ei näi tõeline. Beloussovi kohtumine Vladimir Putininiga. Foto: Gavriil Grigorov / AP

Venemaa kaitseministeeriumis toimuv puhastus näib pigem mässu ennetamise kui korruptsioonivastase võitlusena. Miks see nii on ning kuidas mõjub kogumis sõjategevusele Ukrainas, kirjutab Postimehe ja Sisekaitseakadeemia julgeolekuekspert Erkki Koort.

Kui Venemaa valitseja asendas pikaaegse kaitseministri Sergei Šoigu majandustegelase Andrei Beloussoviga, tekitas see küsimusi. Nüüdseks näib olevat selge, miks see toimus. Tegemist ei ole mingi valmistumisega pikaajaliseks sõjaks võis siis korruptsiooni väljajuurimisega Venemaa kaitseministeeriumist. Beloussovi nimetamisega võeti ära katus kindralitelt, keda nüüd on järjepanu arreteeritud.

On võimalus, et Venemaa kaotusi vaadates jõudsid kindralid järeldusele, et selliselt sõda jätkates ning tehnikat põletades ei ole Venemaa valmis ei järgmiseks ründe- ega ka kaitsetegevuseks. 

Tagasi üles