Päevatoimetaja:
Mart Raudsaar

Daniil Kurakin Jana Toom tahab välja näha kui rõhutute kaitsja, kuid temast on saanud kuradi advokaat (2)

Daniil Kurakin
Daniil Kurakin Foto: Taavi Sepp

​Kui Jana Toom esindaks Eesti huve, ei käsitleks ta kõiki venekeelse kogukonna esindajaid ühtse tervikuna, ei sekkuks riigi kavatsustesse viia Eesti õigeusu kirik Moskva patriarhaadi alt välja, ei ründaks kriitiliselt plaane kasutada Venemaa arestitud varasid Ukraina kasuks ega oleks Oleg Bessediniga tema valimiskampaania raames koostööd teinud, arvab aktivist ja videoblogija Daniil Kurakin.

Jana Toomil on pikk poliitiline ajalugu ning mõningatel irratsionaalsetel põhjustel on ta endiselt Eestis aktsepteeritud hoolimata sellest, et tema tegevus on üldiselt suunatud enamiku meie riigi peamiste Venemaaga seotud algatuste vastu. See ei muutunud isegi pärast Venemaa täiemahulist sissetungi Ukrainasse.

Kriitika riigi aadressil on iga demokraatliku ühiskonna lahutamatu osa, kuid kui agressorriigi narratiivid hakkavad avalikult isikliku kriitika sildi alla libisema, on põhjust mõelda uuesti läbi igasugune koostöö niiviisi toimiva inimesega, kusjuures niisugune läbimõtlemine ei mõjuta kuidagi sõnavabaduse taset riigis.

Tagasi üles