Jaanus Riibe Eesti digiühiskonna arendamise 5 kõige olulisemat töösuunda

Jaanus Riibe
, Kristiina linnaosa vanem (KE)
Copy
Aina enam räägitakse meie e-riigi mahajäämusest.
Aina enam räägitakse meie e-riigi mahajäämusest. Foto: Toomas Huik/Postimees

Eesti on kiiresti arenenud digitehnoloogia valdkonnas, luues tugeva aluse edukale digiühiskonnale, kuid viimasel ajal on kuulda ka üha valjemat kriitikat, et meie digitiiger on väsinud ja oleme hakanud jääma maha olulistes arengutes, kirjutab Tallinna linnavolikogu liige, e-riigi tehnoloogia ja teenuste magister Jaanus Riibe (Keskerakond).

Eelkõige on küsimus meie konkurentsivõimes. Selleks, et säilitada ja arendada edasi Eesti positsiooni digiinnovatsiooni esirinnas, on oluline selgelt määratleda ja jälgida mitmeid töösuundi. Praegusel hetkel seisame silmitsi ülemaailmse võidujooksuga uute lahenduste poole, mis määravad riikide konkurentsivõime ja nende globaalse positsiooni aastakümneteks ning Eestil on siin olemas väga suur potentsiaal. Selle võidujooksu võitjast saab ka uute standardite ja moodsa digiühiskonna vundamendi kehtestaja.

Seega on oluline meil tulevikus olla mitte ainult paindlikumad, nutikamad ja kiiremad, vaid ka pühendunud igapäevaselt e-riigi kasvule. Pakun välja viis hetkel kõige olulisemat töösuunda, millesse riik peaks vahendeid senisest veelgi rohkem suunama ja n-ö eelisarendama.

Tagasi üles