Päevatoimetaja:
Mart Raudsaar

Aimar Altosaar Eurodebatt kolmemõõtmelise maatriksi võrgus (3)

Copy
Tartu Ülikooli raamatukokku olid neljapäeval, 25. aprillil kell 15 alanud debatile saabunud Helle-Moonika Helme (EKRE), Tanel Kiik (SDE), Lauri Laats (Keskerakond), Hanah Lahe (Reformierakond), Irja Lutsar (Eesti 200) ja Eero Raun (Parempoolsed). Samuti debatti juhtinud Postimehe ajakirjanikud Evelyn Kaldoja ja Ulla Länts.
Tartu Ülikooli raamatukokku olid neljapäeval, 25. aprillil kell 15 alanud debatile saabunud Helle-Moonika Helme (EKRE), Tanel Kiik (SDE), Lauri Laats (Keskerakond), Hanah Lahe (Reformierakond), Irja Lutsar (Eesti 200) ja Eero Raun (Parempoolsed). Samuti debatti juhtinud Postimehe ajakirjanikud Evelyn Kaldoja ja Ulla Länts. Foto: Kristjan Teedema

Meie Euroopa Parlamendi valimisdebattides leidub vähe poliitikuid, kes suudaksid esile tõsta just Eesti ja Euroopa Liidu vahelisi küsimusi, leiab ajakirjanik Aimar Altosaar.

Euroopa Parlamendi valimised on erilised selle poolest, et esiteks enamikku valijaid see teema ei huvita ning teiseks on enamikul kandidaatidel endilgi keeruline määratleda, mis asja nad ajavad. Keegi ei ennusta ka seekord valimisaktiivsust rohkem kui 30–40 protsenti.

Võiks eeldada, et Euroopa Liidu tasemele pürgijad on meie poliitikute koorekiht, sest sinna kandideerimine tähendab kolmeteljelise maatriksi silmas pidamist, kus kandidaadi jaoks lihtne on vaid üks telg – isiksuse mõõde. Sellega peaks igaüks, kes on juba poliitiku tee jalge alla võtnud, hakkama saama, sest valijate usalduse võitmiseks tuleb pidevalt näidata oma isiksuse omadusi ja oskust arusaadavalt esineda ja teisi kuulata.

Tagasi üles