ILMAR RAAG Mida arvata venelaste hiljutistest trikkidest Eesti lähedal? (16)

Ilmar Raag
, strateegilise kommunikatsiooni asjatundja (Parempoolsed)
Copy
Vene piirivalvurid 23. mail Narva jõelt Eesti piiripoisid eemaldamas.
Vene piirivalvurid 23. mail Narva jõelt Eesti piiripoisid eemaldamas. Foto: PPA

Mitmed Lääne luureorganisatsioonid on hinnanud, et Venemaa proovib Euroopa riikides läbi viia hübriidrünnakuid. Selle teate arenduseks andis Poola peaminister Donalt Tusk 20. mail teada, et nad on kinni võtnud üheksa isikut, kes kavandasid sabotaažiakte kogu Euroopas, kirjutab strateegilise kommunikatsiooni asjatundja Ilmar Raag (Parempoolsed).

Märkimisväärne oli, et arreteeritute hulgas ei olnud ühtegi Vene kodanikku, vaid hoopis poolakaid, ukrainlasi ja valgevenelasi. Mõned tulekahjud, mida pätid olid juba tekitanud, ei ole aga erilist mõju saavutanud. Kõige olulisem selle episoodi juures ongi nende sabotööride tase – tegemist ei ole Vene eriteenistuse superagentidega, vaid suhteliselt juhuslikult ja suhteliselt väikese raha eest värvatud tegelastega.

Seejärel oli meil samal nädalal täiesti arusaamatu episood venelaste plaaniga joonistada ümber oma merepiir. Informatsioon oli nii ebamäärane, et Lääne poolel ei võtnud keegi väga selget seisukohta, kui välja jätta uljaspead, kes juba rääkisid provokatsioonidest. 24 tundi hiljem väitsid Vene ametlikud allikad, et mingit merepiiride muutmise plaani ei ole.

Tagasi üles