AK FOOKUS Piiskop Philippe: Jumala kasutamine sõja ja poliitika õigustuseks on teotus (18)

Sergei Metlev
, Postimehe venekeelsete väljaannete peatoimetaja
Copy
Piiskop Philippe Jourdan kutsub poliitikuid ja kristlasi kaitsma kristlikke väärtusi, aga mitte nii, et need muutuksid mõne riigi, süsteemi või erakonna sümboliks.
Piiskop Philippe Jourdan kutsub poliitikuid ja kristlasi kaitsma kristlikke väärtusi, aga mitte nii, et need muutuksid mõne riigi, süsteemi või erakonna sümboliks. Foto: Konstantin Sednev

Prantsusmaalt pärit ja 1996. aastast oma elu Eestiga sidunud katoliku piiskop Philippe Jourdan mõistab hukka Kristuse sidumise Venemaa sõjalise agressiooniga Ukrainas ning kutsub üles Eesti inimesi mitte alluma sõjahirmule, vaid säilitama lootust. Tema hinnangul teatakse nüüd Prantsusmaal Eesti muredest rohkem kui kunagi varem ning me võime loota reaalsele solidaarsusele.

Kas te usute, et maailmas eksisteerib puhas kurjus?

Ma olen preestriks õppinud, seega olen õppinud filosoofiat ja metafüüsikat – see on kohustuslik. Ja metafüüsika on muuhulgas inspireeritud Aristotelesest ja sellest, mida inimesed nagu Aquino Thomas (katoliku vaimulik ja pühak ning kirikudoktor – toim) on ütelnud. Ja Aquino Thomas ütleb väga selgesti, et kurjust ei eksisteeri, kurjus ei ole mitte midagi.

Tagasi üles