RAINER SAKS Poola võib hakata kaitsma Lääne-Ukraina õhuruumi (7)

Rainer Saks
, julgeolekuekspert
Copy
USA päritolu Patrioti õhutõrjesüsteemid on kasutusel mitmel pool maailmas, Euroopas näiteks Poolas, Saksamaal ja Hollandis. Ka Ukraina õhuruumi kaitsevad samasugused patareid.
USA päritolu Patrioti õhutõrjesüsteemid on kasutusel mitmel pool maailmas, Euroopas näiteks Poolas, Saksamaal ja Hollandis. Ka Ukraina õhuruumi kaitsevad samasugused patareid. Foto: Soeren Stache / dpa / picture-alliance

Poola välisministeerium teatas vastuseks Ukraina taotlusele, et kaalutakse võimalust tulistada alla Ukrainat ründavaid Vene rakette NATO riikide territooriumilt, kirjutab julgeolekuekspert Rainer Saks.

Teoreetiliselt ulatuks Poola territooriumile paigutatud õhutõrjesüsteemid katma võrdlemisi kitsast riba Ukraina territooriumist, kuhu suurtest linnadest jääks Lviv. Sellise kupli loomine tähendaks aga Ukrainale võimalust ehitada üles sõjatööstus ja armeele vajalik logistika palju tõhusamalt, kui seni võimalik on. Raske uskuda, et selline kaitsetsoon Ukraina taevas lähiajal kehtestatakse, kuid ainuüksi informatsioonilise survena töötab see teema tugevalt.

Kindral Gerassimovi tool kõigub

Tagasi üles