JANA TOOM Suhtlesin keeleametiga – Isamaale ette jäänud reklaam Lasnamäel on korrektne (21)

Jana Toom
, Euroopa Parlemendi saadik (KE)
Copy
Jana Toomi sõnul hakkab Moskva Patriarhaadi Eesti Õigeusu Kirikut vaidluses riigiga esindama nüüd advokaadibüroo Sirel & Partnerid advokaadid Steven-Hristo Evestus ja Artur Knjazev.
Jana Toomi sõnul hakkab Moskva Patriarhaadi Eesti Õigeusu Kirikut vaidluses riigiga esindama nüüd advokaadibüroo Sirel & Partnerid advokaadid Steven-Hristo Evestus ja Artur Knjazev. Foto: Remo Tõnismäe

Keeleameti hinnangul on Keskerakonna reklaam keeleseadusega kooskõlas, kirjutab Jana Toom (KE) vastulauses Ahti Kallikormi arvamusloole Postimehes.

Keeleamet andis hinnangu, et Keskerakonna valimisreklaam nii eesti kui ka vene keeles vastab keeleseaduse nõuetele. Ameti sõnul on eestikeelse väljendi «Selg sirgu, Eesti!» vaste venekeelses tekstis «Не прогибаться».

Isamaa eurovalimiste kandidaat Ahti Kallikorm süüdistas mind, väites, et valimisreklaam Laagna teel rikub keeleseadust ja külvab vaenu. Pöördusin hinnangu saamiseks keeleameti poole. Keeleameti juht selgitas pärast analüüsi, et kõnealusel reklaamil ei ole keeleseaduse § 16 nõudeid rikutud.

Tagasi üles