Päevatoimetaja:
Mart Raudsaar

RAUDSAARE DIALOOGID Urmo Raus: Kõik, mida ma armastan Itaalias

«Itaalias olen rännanud elus palju kordi, kuid üks, 2020 aasta koroonapiirangute aegne reis on jäänud mind tänaseni lummama. Tabasin tookord vist mingi Itaalia fluidumi, selle sama, mis on sajandeid toitnud Euroopa kunstnike fantaasiaid ja pannud neid Itaaliasse rändama.» Nii on öelnud kunstnik Urmo Raus.

Räägime kunstnik Urmo Rausiga «Raudsaare dialoogides» tema loomingust ja mõistagi seda inspireerinud armastusest Itaalia vastu. Saade jõuab Postimees TV eetrisse neljapäeval, 23. mail kell 12.00.

Urmo Raus on öelnud veel järgmist:

«See ainus reis turistidest tühja Itaaliasse on toitnud minu inspiratsiooni juba mitu aastat. Rändan sageli mõtetes ja maalides seal edasi. Vahepeal olen ma korduvalt pöördunud ka päriselt Itaaliasse tagasi, et seda sama esmaarmunu tunnet uuesti kogeda, saada kinnitust sellele, kas ma ikka paar aastat tagasi sain õigesti aru. Kui vahel mõtlen, et minu mingi Itaalia kinnisidee on kestnud juba mitu aastat ja sellest peaks vabanema, siis lohutan end teadmisega, et Euroopa kunstis kestis ta mitu pikka sajandit.»

22.mail avas Urmo Raus Allee galeriis isikunäituse «Itaalia päevik». Räägime Urmo Rausiga ka sellest.

Tagasi üles