Päevatoimetaja:
Mart Raudsaar

ANTI ALLAS Appi! Robin Hoodi röövitakse! (5)

Anti Allas (SDE) lubab riigikogus hakata kaigast andma.
Anti Allas (SDE) lubab riigikogus hakata kaigast andma. Foto: FB

Kätte on jõudnud kurbnaljakas aeg, kus rahandusminister tahab nn Robin Hoodi ehk vaesemate omavalitsuste nina vee peal hoidmise plaani enne selle sündi ära nullida. No mis see esimeses järgus omavalitsustelt 30 miljoni euro kärpimine siis muud on? Nii küsib riigikogu liige ja endine Võru linnapea Anti Allas (SDE aseesimees).

Sotsiaaldemokraatide selge soov, et ka Eesti kaugemates piirkondade linnad ja vallad suudaksid mingigi teenuste tase säilitada, on hästi teada. Ikka selleks, et nad jõuaksid maksta koolide ja lasteaedade elektriarved, hooldada teid ja tänavaid, palgata lastekaitse spetsialisti ja pakkuda kohapeal palju teisi hädavajalikke teenuseid.

See on meile väga oluline, nagu Reformierakonnale on oluline maksuküüru kaotamine. Erinevus on küll selles, et meie soov maksab mõnikümmend miljonit ja sellel on riigieelarvele null mõju, kuna vaesematele omavalitsustele täiendavalt jagatavad vahendid tulevad rikkamate omavalitsuste arvelt. Seevastu maksuküüru kaotamine viib riigieelarvest esimesel aastal välja ligi 450 miljonit eurot – järgnevatel aastatel see summa väheneb.

Tagasi üles