PRIIT TAMMERAID Auto vaenamise argumendid ei päde (11)

Priit Tammeraid
, Eesti Autoomanike Liidu liige
Copy
Talvist võidukihutamist jalgratastel ei näe just iga päev. Otepääl peetud suurvõistlus pakkus seega üsna haruldast vaatepilti.
Talvist võidukihutamist jalgratastel ei näe just iga päev. Otepääl peetud suurvõistlus pakkus seega üsna haruldast vaatepilti. Foto: Lea Margus / Valgamaalane

Oliver Hainsalu kurjustab Delfis ilmunud arvamusartiklis nii autode kui Eesti Autoomanike Liidu teemal. Lugedes tema kirjatükki meenub, et heas vales peab olema tõtt kõigest niipalju, et vale püsti püsiks, kirjutab Priit Tammeraid, Eesti Autoomanike Liidu juhatuse liige. 

Hainsalu väidab, et autostumine on tõestatud fakt, mitte usu või maailmavaate küsimus. Ilmselt ei ole autor tuttav mõiste «fakt» tähendusega. Autostumine on hinnangu küsimus ja tegelikult on praegu meie riigi kohta vaid empiiriline hinnang autode hulga suhtes, mis iga päev liikluses osalevad.

Kui me võrdleme enda autode hulka Euroopaga, siis on meil nende tasemel autostumisele veel pikk tee minna: kui Saksamaal on ühe ruutkilomeetri kohta ligi 140 autot, siis Eestis on vastav näitaja ligi 23 autot. Kui arvestada maha peatatud kandega ja ülevaatuseta sõidukid, on Eestis vaid 16,4 autot ühe ruutkilomeetri kohta. Hainsalu võiks endale selgeks teha, et väljatoodud arvud on fakt, tema jutt aga kõigest subjektiivne hinnang.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles