RAINER SAKS Hädisevõitu Moskva paraadil võeti taas välja tuumanui (4)

Rainer Saks
, julgeolekuekspert
Copy
Moskva 9. mai paraadil oli suhteliselt vähe sõjatehnikat, eks need ole Ukrainas, kus ukrainlased neile tuld annavad.
Moskva 9. mai paraadil oli suhteliselt vähe sõjatehnikat, eks need ole Ukrainas, kus ukrainlased neile tuld annavad. Foto: ANATOLII STEPANOV

9. mai tähistamine Moskvas oli minimalistlik nii militaarparaadi kui muude elementide osas. Rituaal täitis siiski oma ülesande ja Venemaa inimesed nägid suhteliselt pingevaba, kuid mitte entusiastlikku riiklikku tseremooniat, kirjutab julgeolekuekspert Rainer Saks.

Ainus märkimisväärne sõnum Venemaa presidendilt oli uuesti korratud teade, et ta on andnud korralduse läbi viia koos Valgevenega taktikalise tuumarelva õppus. Võimalik, et see tuli ka üle korrata sellepärast, et ei jääks muljet, nagu Valgevene ajaks siin mingit oma asja.

Ukraina droon ründas eile Baškiirias naftatöötlemise tehast. Ilmselt väikelennukist ehitatud seadeldis jõudis sihtmärgini 1500 km kaugusel Ukrainast. Purustuste kohta usaldusväärset infot seni ei leidu, kuid Venemaa sõjalistele planeerijatele on see väikene peavalu kindlasti. Peamine on küsimus, miks Venemaa õhutõrje ei suuda Ukraina droone Venemaa territooriumil hävitada. Pärast seda, kui Ukraina alustas rünnakuid naftatöötlemistehastele, on Venemaa meedias ilmunud lood, kuidas neid tehaseid kaitsta üritatakse.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles