MARTIN ROHTMETS Suhkrumaks paneb tootjad kasutama suhkruasendajaid ja see on veel ohtlikum (8)

, Rõngu Mahl AS tegevjuht
Copy
Mahlad ja mahlajoogid. Foto loo juures on illustreeriv.
Mahlad ja mahlajoogid. Foto loo juures on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Oleme Rõngu Mahlas arvutanud, et meile tooks kavandatav magusa joogi maks kaasa 60-protsendilise maksukoormuse, mis mõistagi ei jäta mõjutamata tarbijat, kirjutab Martin Rohtmets, Rõngu Mahl ASi tegevjuht.

Rõngu Mahlale tähendaks maksu jõustumine kahanevaid tootmismahte ja vähenevat töötajate arvu ning peame muret tekitavaks, et maksuplaan soosib poelettidel tarbija tervisele kahjulikumaid valikuid.

Vaadates olukorda laiemalt, on Eestis nii suur- kui väiketootjad teinud toodete suhkrusisalduse vähendamiseks head tööd. Üheks tõestuseks ka hiljuti meedias juba kõlanud näide, mille põhjal suhkrumaksu mõjul vähenes Suurbritannias magustatud jookidele lisatud suhkrute kogus 100 ml kohta keskmiselt 10,8 grammile, samal ajal kui Eestis on see juba praegu näiteks karastusjookidel keskmiselt 7,6 g.

Kommentaarid (8)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles