Kaido Pihlakas Kes ja mida võib Eestis valida? (9)

Kaido Pihlakas
, emeriitadvokaat ja reservkapten (Isamaa)
Copy
Kaido Pihlakas
Kaido Pihlakas Foto: Erakogu

Emeriitadvokaat ja reservkapten Kaido Pihlakas Isamaast selgitab, miks on Ukraina sõja taustal vajalik võtta  Eestis Vene kodanikelt valimisõigus kohalikel valimistel.

Postimehes ilmus 5. aprillil Martin Ehala artikkel «Ajaloolise kaaluga otsustuskoht», millisest selgub, et 60 tuntud ühiskonnategelasele esitatud küsimusele agressorriigi Venemaa ja Valgevene kodanikelt meie riigis kohalikel valimistel valimisõiguse äravõtmise kohta pidas võimalikuks vastata ja oma arvamust avaldada üksnes seitse.

Olles ise ligi pool sajandit tegutsenud advokaadina inimeste seaduslike õiguste ja huvide kaitsmisel ning pisut vähemat aega tegelenud reservohvitserina  meie riigi riigikaitse probleemidega, tajusin Ehala avaldatud teavet meie tuntud ja tunnustatud ühiskonnategelaste valdavalt ükskõiksest suhtumisest – seda tänases keerulises julgeoleku olukorras, olles siis meie riigis suhteliselt erandlikuna eksisteeriv – meil elavatele vaenuliku riigi kodanikele antud õigusse valida kohalikke võimuorganeid, nende kaudu laialdaselt oma võimu realiseerides, äratuskellana. On hädavajalik selles aktuaalses küsimuses selgitada nii enda kui ka kolleegide seisukohti.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles