AIMAR ALTOSAAR Esindajatest, kes tahavad olla lihtsalt liikmed (5)

Aimar Altosaar
, ajakirjanik
Copy
Aimar Altosaar. FOTO: Mihkel Maripuu
Aimar Altosaar. FOTO: Mihkel Maripuu Foto: Mihkel Maripuu

Kohalikes volikogudes istuvad saadikud ei tee midagi, olles vait, nii tekib küsimus, miks nad on sinna ülepea valitud, kirjutab ajakirjanik Aimar Altosaar.

Omavalitsuste volikogude liikmed jäävad avalikkusele ja ka oma valijatele silma tavaliselt kaks korda: siis kui nad kandideerivad ning kui pannakse paika valla- või linnavalitsust. Kui hääled koos ja valitsus paigas, siis ei kuule me tavaliselt linna- või vallavolinikest enam midagi. Ajakirjanikena puutume tihti kokku omavalitsuste juhtide ja ametnike tegevusega, me intervjueerime ja saame neilt vastuseid päringutele. Kuid nii mõnigi kord, kui mängus on suurem avalik huvi või kui tundub, et valla- või linnavalitsuse tegevus on ülekohtune oma valla elanike või kogukondade suhtes, siis tahaks teada ka rahvaesindajate arvmusi. Kuid neid me tavaliselt ei saa.

Vallavalitsusele oma hääled andnud volikogude liikmete vaikimisest võib ju arugi saada, sest olles ise ilu tegijad, vastutavad nad ka rohkem vallavalitsuse tegude eest. See aga ei tähenda, et nad peaksid alaliselt vait olema, sest rahva esindajatena peaksime eeldama, et nad jälgivad teraselt, mis toimub; kui mitte kogu omavalitsuse territooriumil, siis vähemalt oma kodupiirkonnas. Kuid senised tähelepanekud ütlevad, et seda nad ei tee.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles