ANDREI KOROBEINIK Meie oma «karvane Jeesus» (16)

Andrei Korobeinik
, Riigikogu rahanduskomisjoni aseesimees (Keskerakond)
Copy
Andrei Korobeinik
Andrei Korobeinik Foto: Mailiis Ollino

Erinevalt näiteks Prantsusmaast, otsustas Eesti mitte maksustada Google'it ja Facebooki, vaid tõsta hoopis meie hotellide käibemaksu, kirjutab Andrei Korobeinik (KE).

Eesti majandus on olnud languses juba üle kahe aasta ja selle kurva näitemängu taustamuusikaks on Reformierakonna lubadused teha Eesti riigieelarve korda. Kahjuks ei piirdu asi sõnadega, Kaja Kallas on oma majandusvisiooni elluviimisel jõudnud tegudeni. Kahe ja poole aastaga ei ole kaks Reformierakonna poolt juhitud valitsust astunud ühtegi sammu Eesti majanduse elavdamiseks, peamistest vigadest võib esile tuua kolm.

Esiteks, Eesti majanduslangus sai alguse Kaja Kallase otsusest jätta energiakriisis kannatanud ettevõtted riigitoetuseta. Peaministril oli kindel usk, et turg paneb asjad ise paika, ja nii ka läks. Teised Euroopa Liidu riigid otsustasid toetada oma ettevõtteid, mis tähendas, et eestlaste konkurentsivõime välisturgudel langes järsult. Eksporditurud kaotati välismaa konkurentidele, millele järgnesid tehaste sulgemised ja peakontorite kolimine Eestist välja. See omakorda andis riigieelarvele tugeva hoobi.

Kommentaarid (16)
Copy
Tagasi üles