MAIT RAAVA Neli musketäri Eesti poliitikas - kus nad on? (10)

Mait Raava
, juhtimiskonsultant, Pro Konsultatsioonid (Parempoolsed)
Copy
"Tegelikult ei ole mitte mingit õigustust poliitikas hea meeskonnatöö puudumisele."
"Tegelikult ei ole mitte mingit õigustust poliitikas hea meeskonnatöö puudumisele." Foto: Mihkel Maripuu

Jürgen Ligi ja Reformierakonna käitumine Vene kodanike valimisõiguse küsimuses oleks põhimõtteliselt teistsugune ja edasiviiv, kui nad järgiksid meeskonnatöö tõdesid, st käituksid nagu neli musketäri, leiab juhtimiskonsultant Mait Raava.

Teadusest on koorunud mõned selged meeskonnatöö tõed, mille järgimine teeks poliitilised erakonnad palju edukamaks ühiskonna ees seisvate keerukate küsimuste lahendamisel. 

Reformierakondlase Jürgen Ligi alt ära hüppamine Tallinna koalitsioonileppe läbirääkimiste lõpus (PM 13.04) oli kõike muud kui hea meeskonnatöö oma erakonnakaaslaste ja partneritega. Tema ettekääne, et omavalitsus ei tegele riigi tasandi küsimustega, oli otsitud, kuna ta vastandas jäigalt neid kahte tasandit, mitte aga ei otsinud neis ühisosa ja sünergiat. Ta ei olnud oma lahenduses heasoovlik, kuna tema otsus nõrgendas koalitsioonilepet ja ta polnud ka aus, kuna ta tõmbas punase joone maha alles läbirääkimiste lõpusirgel ja seejärel muutis oma meelt, lubades koalitsioonileppe poolt siiski hääletada.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles