RAINER SAKS Iisrael ründab vastu. Iraani ja Vene droonidest pole Lääne õhutõrjele vastast (6)

Rainer Saks
, julgeolekuekspert
Copy
Iraani droonid Shahed 136 väljapanekul 1979. aasta islamirevolutsiooni aastapäeval Teheranis.
Iraani droonid Shahed 136 väljapanekul 1979. aasta islamirevolutsiooni aastapäeval Teheranis. Foto: Sobhan Farajvan / PACIFIC P / SIPA

Ukraina õhujõud kinnitasid, et korraldasid 13. aprillil eduka raketirünnaku okupeeritud Luhanski linnas. Rünnak tabas Vene armeegrupi juhtimispunkti, kirjutab Rainer Saks.

Üldiselt võib Iraani rünnaku kohta Iisraelile öelda, et see oli küllaltki keeruliselt planeeritud ja tehtud. On aimata, et üritati tabada Iisraeli lennuvälju, et vähendada vasturünnakute võimalust. Konkreetselt kõigi sihtmärkide kohta usaldusväärset teavet ilmunud ei ole.

Kindel on, et lääneriikide ja Iisraeli standardite järgi toodetud õhutõrjerelvad on võimelised hävitama peaaegu täielikult Iraani toodetud ründevahendid. Ukraina sõda näitab, et see käib ka Venemaal toodetud ründevahendite kohta. Strateegilise heidutuse mõttes on see väga oluline tulemus. Iisrael kindlasti ründab vastu. Siis on näha, kuidas toimib Iraani õhutõrje, mis on samuti Iraani strateegilise heidutuse oluline komponent ning võib väga palju määrata, milliseks kujuneb jõudude vahekord Lähis-Idas edaspidiseks.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles