Rainer Saks Venemaa tegi kontinentidevahelise raketi katsetuse (1)

Rainer Saks
, julgeolekuekspert
Copy
Julgeolekuekspert Rainer Saks.
Julgeolekuekspert Rainer Saks. Foto: Sander Ilvest

Hiina RV on kogu sõja vältel küll näidanud, et nende plaanidega Venemaa agressioon ja pikalt veninud sõda Ukrainas hästi ei sobi, kuid Hiina RV ei soovi kindlasti Venemaa kaotust, kirjutab julgeolekuekspert Rainer Saks.

USA meedias avaldati luureandmetel põhinevaid lugusid, et Hiina RV on oluliselt suurendanud sõjaks vajalike tehnoloogiate eksporti Venemaale. Selline protsess ei tohiks olla üllatav. Hiina RV on kogu sõja vältel küll näidanud, et nende plaanidega Venemaa agressioon ja pikalt veninud sõda Ukrainas hästi ei sobi, kuid Hiina RV ei soovi kindlasti Venemaa kaotust. Hiina abi Venemaale ei ole sealjuures otseses sõltuvuses sõjalisest abist Ukrainale, vaid taotleb Venemaa poliitilise süsteemi ja globaalse seisundi säilitamist.

Valgevene juht tegi küllaltki huvitava avalduse, kommenteerides võimalust, et Valgevene võiks ühineda sõjalise operatsiooniga Ukraina vastu. Tema sõnul ei suudaks Valgevene sellises operatsioonis edu saavutada, kuna Ukraina on Valgevene piiriäärse tsooni väga tugevasti kindlustanud ning seal paikneb 120 000-meheline armeekorpus. Valgevene juhi avaldust saab lugeda ka teistmoodi. Selleks, et üldse alustada mingit sõjalist tegevust Ukraina vastu, peaks Valgevene kuulutama välja sõjaseisukorra ning tegema täieliku mobilisatsiooni riigis. Seda nad teha ei suuda.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles