SILVIA KÄSK Miks Taylor Swift ja Harry Styles Eestisse ei tule? (2)

, Music Estonia Live haru juht
Copy
Taylor Swift.
Taylor Swift. Foto: EPA/JOEL CARRETT/SCANPIX

Räägime asjast – kuidas Eestisse tuua maailma artiste ja miks see meile kasulik on? Miks on hetkel nii, et Eestisse saab tuua ainult teatud artiste, aga Taylor Swift, Harry Styles, Justin Timberlake, Maroon 5 ja paljud teised jäävad meile tulemata? Mida saaksime teha, et maailma artistid tuleksid Eestisse ning miks see üldse oluline on?

Kõik, kes on kunagi välismaal mõnel suurel kontserdil või festivalil käinud, teavad, kui palju nad on valmis oma lemmikartisti nägemiseks rahakotti kergendama. Lisaks kontserdi- või festivalipiletile kulutatakse mõnusa tervikkogemuse saamiseks hea toidu, mugava transpordi ning heas asukohas majutuse peale päris suuri summasid. Seda näitab ka eelmisel aastal EASi tellitud festivalide uuring, kust tuleb välja, et Eesti festivalikülastaja (mitte lähipiirkonna külastaja) kulutab lisaks piletile keskmiselt 209 eurot ning kui seda summat vaadata festivali väliskülaliste kohta, on see veelgi kõrgem – lausa 433 eurot.

2018. aastal Tartus toimunud Metallica kontserdi analüüsist võib lugeda, et ühe suurkontserdi majanduslik mõju (majutuse ja kaardimaksete põhjal) oli ligi 1,2 miljonit eurot. Kui festivali ja suurkontserdi ajal Eestisse jäetud raha ei tundu piisava põhjendusena ning mõju meie majandusele piisava motivaatorina, siis vaatame, mida positiivset veel üks suursündmus mõjutab.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles