Jüri Reinvere Üksteise vastu tegutsemine viib meid lõpuks Kremli ohvriks (19)

Jüri Reinvere
, helilooja
Copy
Helilooja Jüri Reinvere
Helilooja Jüri Reinvere Foto: Mihkel Maripuu

Eesti julgeolek on otseses seoses sellega, kuidas me õpime praegusest Venemaa propagandast vältima neid ohte, mis elavad eestluses ja lääne ühiskonnas. On ohtlik jääda magama oma aegunud edule, sest maailm ja hübriidisõja oskused arenevad tohutu kiirusega edasi, kirjutab helilooja Jüri Reinvere.

Siin, Saksamaal, on vägagi tunda, kuidas Venemaa propaganda järjest rohkem maad võtab. Vaja ainult avada arvuti, kui komistad nagu lummuses tuhandete ja tuhandete profiilide otsa, kes sulle Venemaad kiidavad, kõikvõimalike vahenditega Putini samme õigustavad, küll Vene toitudega, küll Vene staaridega ahvatlevad. Üks propaganda haru avaldab aga eriti sakslastele mõju – see, kus nullitakse kriitika Venemaa poliitika aadressil sellega, et tuuakse välja asjad, mis lääs on vaiba alla pühkinud.

Sakslane tunneb ennast selles propagandas mitmes kohas ära. Ta on näinud, kuidas ta valitsus muutub järjest nõrgemaks. Kuidas ministrid muutuvad sellisteks imelikeks pintsaklipslasteks, kes hirmus astuda üht või teist sammu on muutunud täiesti nähtamatuks, ilmetuks. Kuidas igal pool vohavad ühiskonna probleemid.

Kommentaarid (19)
Copy
Tagasi üles