Liina Maurer Tegelikult oleks mõistlik ühiskatsed üldse kaotada ja eksameid uuendada (1)

Liina Maurer
, õpetaja, Erakond Parempoolsed
Copy
Liina Maurer
Liina Maurer Foto: Rene Türk

Ühiskatsete trall märtsist saati on stressirohke ja kahjulik ning need tasuks hoopis panna kokku uuendatud lõpueksamitega, kirjutab õpetaja Liina Maurer (Parempoolsed).

Põhikooli lõpetamiseks peavad 9. klassi õpilased sooritama lõpueksamid eesti keeles, matemaatikas ja ühes õppeaines omal valikul. Kogu trall hakkab pihta aga juba märtsis, kui algavad gümnaasiumikatsed ja vestlused. Tekib küsimus, milleks üldse põhikooli lõpueksameid sellisel kujul korraldatakse, kui need koolidele piisavalt infot ei anna ning iga kool oma katseid koostab ja ratast leiutab.

Laupäeval toimunud Harjumaa ja Tallinna riigigümnaasiumite ühiskatsed kukkusid küll tehnilistel põhjustel läbi, kuid juba 2025. aastal plaanib riik eesti ja inglise keele põhikooli lõpueksamid teha arvutis. Elektroonsed testid ei ole midagi uut, vaid täiesti õige suund; elektroonilisi ühiskatseid on varem korraldanud nii Tallinna eliitkoolid kui ka Tartu gümnaasiumid, kuid sobiva veebikeskkonna ja toe puudumise tõttu toimuvad paljud ühiskatsed sel aastal taas paberil.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles