PRIIT SIBUL Sotsid on libastumas Keskerakonnast jäänud banaanikoorele (18)

Priit Sibul
, riigikogu liige (Isamaa)
Copy
Elamisloa alusel Eesti asuva Venemaa kodaniku pass võimaldab valida linna- või vallavolikogusse endale meelepärase kandidaadi, kuid ei lase valida riigikogu liikmeid ega osaleda kohalikus parteielus.
Elamisloa alusel Eesti asuva Venemaa kodaniku pass võimaldab valida linna- või vallavolikogusse endale meelepärase kandidaadi, kuid ei lase valida riigikogu liikmeid ega osaleda kohalikus parteielus. Foto: Don Huan / Shutterstock

Keskerakonnaga oli Tallinnas kaks probleemi: liiga pikk võimutäius ja kogu erakonna poliitika allutamine vene valija tahtele. Sotsiaaldemokraadid tahavad hääbuva Keskerakonna riismed endale haarata ning seeläbi on asunud vene valijaga samasugust mängu mängima – sõnades öeldakse üht, aga tehakse hoopis vastupidist. See Eesti jaoks mingit head muutust kaasa ei too ja sotsid peavad õppima kaitsma end iseenda eest, kirjutab riigikogu liige Priit Sibul (Isamaa).

Keskerakonna tegevust võimendas liialt pikale veninud ainuvõim. Klassikudki ütlevad, et võim korrumpeerib ja absoluutne võim korrumpeerib absoluutselt. Sellepärast oli praegu tagumine aeg Tallinna linnavalitsuse toolide külge naelutatud keskerakondlased sealt lahti kangutada.

Keskerakond kasutas oma ainuvõimu moel, et sõnades seisti kehvemal järjel ja vanemate inimeste eest, kuid tegudes tähendas see lihtsalt venekeelsete valijate huvide kaitsmist. Keskerakond oli tõeline laveerimise maailmameister – eestikeelses meedias räägiti ühte, venekeelses teist. Ühelt poolt võidi isegi eestimeelsele poliitikale kaasa noogutada, aga kui tegemiseks läks, siis hakati kõigele kaikaid kodaratesse loopima, et venekeelset status quo'd säilitada.

Kommentaarid (18)
Copy
Tagasi üles