HANNAH KRUG Kanepiseadus Saksamaal: esimene samm mõistlikkuse poole (10)

Hannah Krug
, välisuudistetoimetuse praktikant
Copy
Inimesed rõõmustamas legaliseerimisuudise üle Berliini kanepimuuseumis.
Inimesed rõõmustamas legaliseerimisuudise üle Berliini kanepimuuseumis. Foto: FILIP SINGER

Selle asemel et küsida, miks nii paljud inimesed joovet tekitavate ainete abil reaalsusest põgenevad, ignoreerivad poliitikud oma seadustega inimeste meeleseisundit, kirjutab välisuudiste toimetuse praktikant Hannah Krug.

Saksamaal on saabunud uued ajad. Ööl vastu esmaspäeva, vastu ülestõusmispühade teist püha kogunesid vanad ja uued marihuaanasuitsetajad Berliinis Brandenburgi väravate ette, et tähistada kanepi osalist legaliseerimist. Mitte ainult ajakirjanikud ei nimeta seda ajalooliseks päevaks. Isegi minu sõpruskonnas ütlevad inimesed: «Ma poleks kunagi uskunud, et minu silmad seda näevad.»

Alates 1. aprillist on marihuaana suitsetamine avalikes kohtades lubatud, kuid teatud piirangud jäävad, näiteks koolide ja mänguväljakute läheduses, ning eraisikud võivad kaasas kanda kuni 25 grammi. Lisaks on nüüd seaduslikult võimalik kasvatada kuni kolme kanepitaime täiskasvanu kohta. Alates 1. juulist saab kanepit jagada ka klubide kaudu oma liikmetele, kuni 50 grammi kuus. Kanepi levitamine ja müük jääb aga endiselt seadusega keelatuks.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles