TARMO TAMM Eesti majandusel on veel võimalus, kui teeme need korrektiivid (16)

Tarmo Tamm
, riigikogu liige (Eesti 200)
Copy
Vaade Tallinnale.
Vaade Tallinnale. Foto: Peeter Langovits

Eesti majanduskeskkonna kiratsevast seisust on räägitud kaua ning hiljuti avaldatud rahandusministeeriumi majandusprognoos andis selge signaali, et kuigi Eesti majandus hakkab aasta teises pooles taastuma, plussi me tänavu ei jõua. On tõsi, et pigem jõuab surutis rohkem just meie kodanike taskusse, sest ettevõtetel lihtsalt ei ole rohkem raha, et seda kinni maksta, kirjutab riigikogu majanduskomisjoni liige Tarmo Tamm (Eesti 200).

Esitlusel kõlas ka positiivseid noote, et järgmisel aastal on majanduskasv 3,3 protsenti, palgakasv jätkub, intressid alanevad ning suurt tööjõupuudust ei tule. Siiski jäi selle kõrval ikkagi kõlama – Eesti majanduslangus on olnud Euroopa sügavaim. Seega ei tohiks me rahulduda mõneprotsendilise kasvuga, vaid leidma fundamentaalsed põhjused, mille kordategemine tekitaks pideva ja stabiilse majanduskasvu, sõltumata niivõrd sellest, mis meie ümber toimub.

Hiljuti tutvustas majandus- ja kommunikatsiooniministeerium majandusplaani, mille eesmärk on seada Eesti majanduskeskkond tugevamatele jalgadele. Suur siht on kahekordistada Eesti majandus aastaks 2035. Ambitsioonikas, aga tehtav eesmärk, seda ongi Eesti majanduse jaoks vaja.

Kommentaarid (16)
Copy
Tagasi üles