RAINER SAKS Ukraina luure ennustus Vene suurpealetungi kohta (1)

Rainer Saks
, julgeolekuekspert
Copy
Rasked lahingud Ukraina rinnetel jätkuvad.
Rasked lahingud Ukraina rinnetel jätkuvad. Foto: LIBKOS

Ukraina sõjaväeluure ülem kindral Budanov kordas intervjuus Saksamaa telekanalile ARD ja DW, et ta ootab kevade lõpus, suve alguses (mai ja juuni) uut suuremat Vene armee pealetungi. Seni ta suuremaid muudatusi rindel ei prognoosi, kirjutab julgeolekuekspert Rainer Saks.

Oodatav pealetung peaks toimuma Donetski linnast lääne pool, Pokrovski linna sihis. Kindral kordas ka, et Krimmi sild jääb Ukraina armee sihtmärgiks. Ta ei välistanud ka Ukraina vägede pealetungi sellel aastal. Kommentaarina võib öelda, et Vene armee pingutab pidevalt, et edasi liikuda ning Ukraina kaitsest läbi murda. Venemaa president ei ole tühistanud mitte ühtegi vägedele antud korraldust või suunist, alates Kiievi, Odessa või Harkivi vallutamisest.

Praegu kehtiv suunis on kindlasti kogu Donbassi hõivamine võimalikult kiiresti. Kui Vene armee peaks selle eesmärgi saavutama, siis hindab Venemaa juht olukorda uuesti ning annab uued direktiivid. Tõenäoliselt sooviks ta ka siis igal juhul pealetungi jätkamist. Kõige eelistatum stsenaarium Venemaa jaoks oleks ikkagi vaherahu, millele järgneks mõned aastad tulemusteta läbirääkimisi, et taastada armee võitlusvõime ning väljuda diplomaatilisest isolatsioonist ja vabaneda osaliselt sanktsioonidest.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles