AIVAR KOKK Maks, mis ajab Eesti inimestel kõige rohkem kopsu üle maksa (27)

Aivar Kokk
, riigikogu rahanduskomisjoni liige (Isamaa)
Copy
Rahandusminister Mart Võrklaev, kes väidab, et automaks on mõeldud selleks, et inimesed kasutaksid vähem autot, istub autosse.
Rahandusminister Mart Võrklaev, kes väidab, et automaks on mõeldud selleks, et inimesed kasutaksid vähem autot, istub autosse. Foto: Tairo Lutter (Postimees)

Vaatamata sellele, et Eesti majandus on nüüdseks juba kaks aastat olnud majanduslanguses ja on üks Euroopa Liidu suuremaid ankruid, soovib vabariigi valitsus jätkuvalt tõsta ja kehtestada uusi makse. Üks neist on automaks, mis lööb valusasti paljusid Eesti inimesi, kirjutab Aivar Kokk, riigikogu rahanduskomisjoni aseesimees (Isamaa).

Tuletan meelde, et sellest aastast vähenesid perede toetused, tõusis käibemaks, ühistransport muutus tasuliseks, kasvavad aktsiisid ja erinevad tasud. Järgmisest aastast hakkavad keskmist pensioni saavad pensionärid maksma tulumaksu, sest plaan on tühistada keskmise pensioni tulumaksuvabastus ning tõuseb tulumaks. Limonaadimaksu uueks aastaks veel kehtestada ei jõuta, aga seda ainult seetõttu, et riigi IT-inimesed on rakkes rohkem kui kümme korda kallima automaksu kehtestamisega.

Vaatame siis seda «mootorsõidukimaksu», millega halvendab Reformierakonna juhitav valitsus inimeste majanduslikku kindlustust ja ettevõtete konkurentsivõimet.

Kommentaarid (27)
Copy
Tagasi üles