Keit Pentuse saavutused: ökotrammid ja looduskaitse

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keit Pentus
Keit Pentus Foto: Liis Treimann

Seoses sellega, et reedel täitub aasta Andrus Ansipi kolmanda valitsuse ametisolemisest, palus Postimehe arvamusportaal kõigil ministritel hinnata enda senist hakkamasaamist. Vastab keskkonnaminister Keit Pentus (Reformierakond).

Mis on teie aasta suuremad saavutused? (1-3)

Usun, et terve valitsuse jaoks on olnud oluline tööpuuduse kiire vähenemine, reaalpalga kasvule pöördumine, keskmise vanaduspensioni kasv 156 eurot aastas ja põhimtteline otsus, et järgmisel aastal väheneb töötuskindlustuse maksemäär 3 protsenti.

Kitsamalt minu valitsemisalast on kõige parem meel mitme pikalt kerinud protsessi lõpule viimise üle. Esiteks - kuus aastat tehtud looduskaitse suundi 2020. aastani paika paneva Looduskaitse arengukava valmimine. Looduskaitse põhimõtete ühtlustamine. 100 000 erametsa omanikku puudutava erametsa maksureformi teoks tegemine. Mitu aastat Euroopa Komisjoniga peetud kvoodivaidluses Eesti jaoks hea tulemuseni jõudmine.

Tallinna elanike kasutusse 15-18 uue, moodsa ja keskkonnasõbraliku trammi andva kvooditehingu sõlmimine. Koguinvesteering, mille sel moel Tallinnasse suuname on ca miljard krooni.

Mis aga suuremad ebaõnnestumised?

Kriitikuid on küll, las neile jääda ka ebaõnnestumiste otsimise pool.

Mis on olnud teie viimase aasta suurim tööalane üllatus?

Et Eesti bioloogilise vara hulka kuulub ka üks Pärnus elav elus krokodill. Tõsisemalt - et me oleme küll varmad rääkima sellest, kui tugevatel alustel on meie majandus, aga tagasihoidlikud tutvustama seda, et meil on harukordselt ilus, Euroopa üks kõge liigirikkam loodus.

Millest te ministriametis enim puudust tundnud olete?

Ajast.

Millise pilguga vaatate järgmisele tööaastale - kas see tuleb teie jaoks kergem ja edukam kui lõppev või pigem vastupidi? Miks?

Loodan eelkõige, et järgmine aasta tuleb võimalikult paljude Eesti inimeste jaoks parem.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles