MARIS SILD ​Tasuta ühistransport tallinlastele säilib ja liinivõrk kaasajastatakse (9)

Maris Sild
, Tallinna Linnavolikogu esimees
Copy
Tallinna ühistransport.
Tallinna ühistransport. Foto: Mihkel Maripuu

Näen suurt potentsiaali koostöö tihendamises naabervaldadega, et pakkuda nii naaberomavalitsustest Tallinnas kui Tallinnast lähivaldades tööl käivatele inimestele kvaliteetset ja mugavat ühistransporti, kirjutab Tallinna linnavolikogu esimees Maris Sild (SDE).

Ühistranspordi roll on ajas teisenenud ja nõnda on muutunud ka sellele pandud ootused ja nõudmised. Kui veel üheksakümnendatel levis suhtumine, et bussid, trollid ja trammid on mõeldud liikumiseks neile, kes endale isiklikku autot lubada ei saa, siis praegu käsitleme ühistransporti kui olulist osa linna infrastruktuurist ja siinse elukvaliteedi taseme mõjutajat, mis peab olema kõigile tasuta kättesaadav.

Tallinlastel ning naabervaldade elanikel, kes linnas iga päev tööl käivad, on juba praegu rohkem autosid, kui tänavavõrk vastu võtta suudab. Investeeringud teede laiendamiseks ja läbimurrete tegemiseks maksavad erakordselt palju ning pakuvad ummikutele üksnes ajutist leevendust, kuid ei lahenda probleemi. Iga linnaliiklusesse lisandunud sõiduk suurendab liikluskoormust ning vähendab liikumise kiirust kõigi jaoks. Saame hoida linnaliikluse toimivana, pakkudes sõiduautole alternatiivi mugava, soodsa ja keskkonnasõbraliku ühistranspordina.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles