ANNELY ALLIK Tõenduspõhine info parandab ühiskonda. Meil on mõneski kohas kõvasti arenguruumi (1)

, Eesti Teadusagentuuri teaduskommunikatsiooni osakonnajuhataja
Copy
13.04.2023, Tallinn. Rakett69 finalistid Martin Veližanin ja Joosep Lukin. Foto loo juures illustreeriv
13.04.2023, Tallinn. Rakett69 finalistid Martin Veližanin ja Joosep Lukin. Foto loo juures illustreeriv Foto: Madis Veltman

Üks hea asi, mis koroonaajast meiega kaasa tuli on see, et teadlastest said palju suuremal määral kõneisikud ja arvamusliidrid, kellest nii mõnigi on nüüdseks edasi liikunud poliitikasse, kirjutab Annely Allik, Eesti Teadusagentuuri teaduskommunikatsiooni osakonnajuhataja.

Teaduskommunikatsioon, nagu teadus isegi, nõuab oma tegeliku mõju saavutamiseks aega ning pikaajalist tööd. Oluline on, et kommunikatsioon muutuks loomulikuks osaks teadusest, sest ainult nii jõuavad uued teadmised igapäevaellu.

Hea teaduskommunikatsioon on aja- ja ressursimahukas ning vajab aina rohkem tähelepanu. Mitte ainult teadlastelt või kommunikatsiooniinimestelt –teaduskommunikatsioonist räägitakse aina enam ka kõrgel poliitilisel tasemel. Euroopa teadust rahastavate organisatsioonide esindajad (Science Europe) on oma ühisavalduses öelnud, et poliitikakujundajad peaksid teaduskommunikatsiooni seadma prioriteediks igal tasandil, nii riiklikult kui globaalselt, et teadus muutuks avalikkusele paremini mõistetavaks.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles