Toomas Kiho Lennart eesti rahva eesotsas

Toomas Kiho
, Akadeemia peatoimetaja
Copy
Lennart Meri: «Ma olen üks väheseid Euroopa presidente, kes on võinud ühe pilguga näha poolt oma rahvast» (Avasõna Europa Musicale kontserdil Münchenis 31.10.1993).
Lennart Meri: «Ma olen üks väheseid Euroopa presidente, kes on võinud ühe pilguga näha poolt oma rahvast» (Avasõna Europa Musicale kontserdil Münchenis 31.10.1993). Illustratsioon: Fotomontaaž

Ametliku riigipea rolli kõrval on ehk tähtsamgi või vähemalt niisama tähtis üks teine valdkond, kus Lennart Meri on kahtlemata olnud ja on siiani eesti rahva eesotsas, kirjutab Akadeemia peatoimetaja Toomas Kiho.

Kord ja kaos on mõisteväljad, mille vahel liikus ka Lennart. Kõnelen siin temast eesnimepidi, sest eks ole ta saanud eestlastele ammu igituttavaks, meie Lennartiks. Pealegi seob mind temaga ka isiklik aastatepikkune töösuhe.

Mul oli õnn ja au olla tema ihunõunik ja näha seda vaieldamatut suurmeest igapäevases töös, ta voorusi ja puudusi, tema orienteerumist poliitikas, ta intiutsiooni, vahel leebust, vahel põrpimist, ta suhtlusstiili, selle nõrku ja tugevaid külgi. Olin talle ta töökohtumiste vahel ja järel sparringupartneriks, tihti sügavate öötundideni, kus, võib öelda, sõime soola.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles