Johannes-Emmanuel Allas Tallinna noored ei näe põhjust muuta ühistransporti tasuliseks

Johannes-Emmanuel Allas
, Tallinna noortevolikogu liige
Copy
Tallinna ühistransport.
Tallinna ühistransport. Foto: Mihkel Maripuu

Noorte jaoks on tasuta ühistransport olnud ning jääb väga tähtsaks vahendiks kooli ja trenni jõudmiseks, kirjutab Tallinna noortevolikogu liige Johannes-Emmanuel Allas, kelle seisukohti toetab veel 12 noorte esindajat.

26. märtsil Tallinna linnavolikogu opositsioon avaldas linnapeale umbusalduse, mis lõpetas tema valitsemisaja. Umbusaldusele järgnes terve hulk intervjuusid, kus toodi välja kõikvõimalikke Tallinna arengusuundi. Üks nendest oli tasuta ühistranspordi kaotamine Tallinna linnas, mille on välja käinud Pärtel-Peeter Pere.

Tasuta ühistransport on niivõrd meie ellu juurdunud, et keegi isegi ei teadvusta, et see võiks kunagi muutuda tasuliseks. Samas väidetakse, et uue koalitsiooniga Tallinnas see on võimalik. Ühistranspordi tasuliseks muutmine mõjutab kõiki Tallinna linna elanikke, kuid eeskätt meie Tallinna noori. Statistikaameti andmetel (2023)  elab Tallinnas pea 60 000 noort vanuses 10–24 aastat, kes kasutavad ühistransporti kasvõi kooli sõitmiseks. Muutes selle tasuliseks, on raske ette kujutada, kust noored hakkavad leidma täiendavat ressurssi bussipiletite ostmiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles