Rainer Saks Vene õigeusukirik kuulutas sõja Ukrainas pühaks sõjaks (23)

Rainer Saks
, julgeolekuekspert
Copy
Julgeolekuekspert Rainer Saks.
Julgeolekuekspert Rainer Saks. Foto: Sander Ilvest

Vene õigeusukiriku kirikunõukogu võttis vastu sisuliselt poliitilise dokumendi, milles nimetas sõda Ukrainas pühaks sõjaks ning sisuliselt kuulutas Ukraina õigeusu kiriku ebaseaduslikuks, kirjutab julgeolekuekspert Rainer Saks.

Ukraina kindralstaabi ülem ja kaitseväe juhataja kindral Sõrski andis uudiste väljaandele Ukrinform pika ja märkimisväärse intervjuu. Kommenteerides olukorda rindel, esitab ta üldjoontes sama pildi, nagu mainis lühidalt päev varem ka Ukraina president. Olukord rindel on stabiliseeritud ja Venemaa pealetung ei too kaasa suuremaid edenemisi. Suurimaks probleemiks peab kindral planeerivate lennukipommide kasvavat kasutamist Vene lennuväe poolt, millele Ukrainal ei ole midagi efektiivset praegu vastu panna.

Vene poolel on ka raskema laskemoona ülekaal, vahekorras kuus lasku versus üks, kuid ukrainlaste suurtükiväe kvaliteet korvab selle vahe. Kindral Sõrski teatel on Venemaa kaotused selle tõttu väga suured. Tema sõnul kaotas Venemaa ainuüksi veebruari ja märtsi jooksul 570 tanki ja 1430 jalaväe soomustatud lahingumasinat ning 1680 suurtükisüsteemi.

Kommentaarid (23)
Copy
Tagasi üles