NÄDALA NÄGU Tema on see, kes teeb Tallinna linnapea

Mikk Salu
, ajakirjanik
Copy
Jevgeni Ossinovski (SDE).
Jevgeni Ossinovski (SDE). Illustratsioon: Johan Elm

Mõned aastad tagasi oli Jevgeni Ossinovski (SDE) võtmekujuks, kes aitas lõpetada Reformierakonna domineerimise riigitasandi poliitikas. Nüüd sai tema hääl otsustavaks, et teha sama Keskerakonnaga Tallinna tasandil.

Kui Jevgeni Ossinovski (SDE) tahab, saab temast järgmine Tallinna linnapea. Avalikult pole ta seda küll välja öelnud, et ta selle kohale pretendeeriks. Aga isegi kui ta peaks otsustama teisiti, saab siiski öelda, et just tema oli võtmeisik, et lõppes ligi 20 aastat kestnud Keskerakonna valitsemine Tallinnas. Mõned aastad tagasi oli Ossinovskil muu seas oluline roll selles, et riigi tasandil lõppes Reformierakonna valitsemine, mis tundus tollal ju ka nii kindel ja igavene. Kahest kaks.

Ossinovski on Eesti poliitikutest üks huvitavamaid vestluskaaslaseid. Eelnev pole hinnang tema poliitilistele vaadetele, siin saab igaüks ise oma maitse järgi otsustada, kelle poolt või vastu olla, vaid lihtsalt nending, et kui Ossinovski ennast avab (mida ta alati ei tee), siis on temaga poliitikast põnev rääkida. Eriti kui jätta kõrvale päevapoliitilised valikud ja minna poliitikategemise teooriasse ning abstraktsemate küsimuste tasandile. Eks selle taga ole Ossinovski haridus, lugemus, loomulik intelligents.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles