KALLE MUULI Hea Tallinna võimuleppe loomise tingimused (9)

Kalle Muuli
, Erakond Isamaa
Copy
Tallinna panoraam.
Tallinna panoraam. Foto: Shutterstock

28. märtsi Postimees ennustas, et uus linnavõim ei too pealinnas kaasa suuri muutusi. Põhjuseks toodi ennekõike ajanappust – järgmiste kohalike valimisteni on jäänud kõigest poolteist aastat.

See võib, aga ei pruugi nii minna. Poolteist aastat on pealinnas põhjalike ümberkorralduste tegemiseks lühike, kuid siiski mitte lootusetult liiga lühike aeg, kirjutab Kalle Muuli (Isamaa).

Eesti valitsused püsivad keskeltläbi umbes paar aastat. Mõni neist on suutnud selle ajaga ära teha suuri asju, mõni mitte kärbsemustagi. Aeg üksi ei otsusta midagi.

Kui Isamaa 2022. aasta suvel valitsusse läks, siis oli riigikogu valimisteni jäänud alla kaheksa kuu. Sisulist tööaega oli sellel valitsusel ainult pool aastat, sest hea kombe kohaselt ei tee valitsused vahetult enne valimisi enam tähtsaid otsuseid. Aga ometigi suutis see valitsuskoalitsioon kõigest mõne kuu jooksul vastu võtta täielikult eestikeelsele haridusele ülemineku seaduse, suurendada oluliselt laste- ja peretoetusi, tõsta õpetajate alampalka 24 protsendi võrra, seada kõrgetele elektrihindadele universaalteenusega ülempiiri, panna aluse hooldekodude reformile jne.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles