JONNA PECHTER Loeb talent, mitte sugu. Naisi nagu tahetakse suruda ametitesse, kuhu nad ise ei soovigi (18)

Jonna Pechter
, Bigbanki Eesti juht
Copy
Jonna Pechter
Jonna Pechter Foto: Bigbank

Lugesin Andrus Karnau artiklit «LUUBI ALL 〉 Eestis on kombeks naisi tõrjuda nii palga kui ka tööga». Tahan nõustuda autori eesmärgiga võrdsed võimalused jalule seada, aga samas vaielda vahendite ehk mitmete selle artikli rõhuasetustega, ennekõike just mõttega, et kvoodinaiste pealetung paneb asjad viimaks õigesti paika, kirjutab Bigbanki Eesti juht Jonna Pechter.

Üledramatiseerimine ei aita, kui eesmärgiks on võrdsus ja tasakaal. Muidugi on finantssektori ettevõtete juhtkondades palju mehi, aga kindlasti ei ole LHV juht Kadri Kiisel ainuke naine.

Mainimata on jäetud väga palju võimekaid ja mõjukaid naistippjuhte: Swedbanki juhatuse liikmetest on pooled naised (Annemari Õunpuu, Jelena Raid, Anna Kõuts ja Ede Raagmets), Swedbank Liisingu juhtkonda kuuluvad Maivi Hanson, Kairi Toomsalu ja Heli Silluta, Swedbank Investeerimisfondide juhatuses on Age Petter. SEB Panga juhatusse kuuluvad Monika Kallas ja Eve Kümnik. Luminor Bank juhatuse liikmed on Mari Mõis ja Kerli Vares. LHV Panga juhatusse kuulub lisaks Kadri Kiiselile ka Annika Goroško, LHV Varahalduses on Eve Sirel ja LHV Finance’it juhib Heidy Kütt. Kõik need naised on praegu juhid seetõttu, et nad on soovinud juhtida ja nad on selles väga head, parimad kandidaadid oma rolli. Selguse mõttes – ka mina juhin ühe panga, Bigbanki Eesti äri.

Kommentaarid (18)
Copy
Tagasi üles