RAINER SAKS Putin ei usaldanud ameeriklaste terrorihoiatust ja see võib maksta kätte (3)

Rainer Saks
, julgeolekuekspert
Copy
Põlev kontsertkeskus Crocus City Hall Moskva lähedal Krasnogroskis reede õhtul.
Põlev kontsertkeskus Crocus City Hall Moskva lähedal Krasnogroskis reede õhtul. Foto: Stringer

Kaks nädalat tagasi hoiatas USA väga kõrge terrorirünnaku ohu eest Venemaal. Eile õhtul toimuski väga jõhker rünnak Moskva lähedal Krasnogroskis Crocus City Halli nimelises kontserdimajas ja kaubanduskeskuses. Hoones toimus kontserdi eel plahvatus ja vähemalt viis relvastatud isikut avasid tule inimeste pihta käsirelvadest, kirjutab julgeolekuekspert Rainer Saks.

Hoone süttis ja tuli levis nii kiiresti, nii et palju inimesi jäi sellepärast hoonesse lõksu. Hoone hävis tules kiiresti, mis viitab, et ründajad teadsid, kuidas hoonet kõige tulemuslikumalt süüdata.

Kohalikud väidavad, et Rosgvardia eriüksused saabusid sündmuskohale alles tund peale intsidenti. Teadaolevalt on hukkunuid praeguseks 70, kuid see arv kasvab veel kindlasti. Vene võimud jõudsid alustada kaootilist meediakampaaniat, mis seostas rünnakud Ukrainaga, kuid õige pea kuulutati tagaotsitavateks kolm Põhja-Kaukaasia päritolu meest. Aga meedias rändleb väga erinevat infot ründajate identiteedi kohta. Viimase versiooni kohaselt on tegemist Tadžikistani päritolu isikutega ning neid on kokku kuus, kellest osa õnnestus arreteerida Brjanski kandis, osa on jooksus.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles